Mededelingen

Hier vindt u mededelingen van onze school.

Website weer online

We zijn blij dat onze website weer online is. We gaan nu zorgen dat alle informatie zo snel mogelijk wordt vernieuwd.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u ons dit laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vacature MR

Er is nog steeds een vacature in de MR.  Wij zijn heel dringend op zoek naar een ouder die mee wil participeren in de MR. 
Zeker nu we in een krimpsituatie zitten is het van belang dat we met een voltallige medezeggenschapsraad kunnen participeren.
Heeft u interesse om mee te denken over onze school? Geeft u zich dan op bij de voorzitter van de MR: Brigitte Leenders.

Like ons op Facebook!

Sinds vorig schooljaar hebben we ook onze eigen facebookpagina waar we  u op de hoogte houden van onze activiteiten die we doen op school. Er staan steeds recente foto's op van de activiteiten die hebben plaatsgevonden. Check ons op facebook.com / Basisschool Sint Gertrudis. Geef ons een "like" en u blijft op de hoogte van al onze activiteiten.

Foto's Schoolreis groep 3/4 en Koningsspelen 1 t/m 4

De foto's van de Koningsspelen van groep 1 tot en met 4 zijn te vinden bij de algemene activiteiten van dit schooljaar.

De foto's van de Koningsspelen van groep 5/6 zijn te vinden bij de activiteiten van groep 5/6.

De foto's van de schoolreis van groep 3/4 zijn te vinden bij de activiteiten van groep 3/4. 

 

 

Carnavalsviering vrijdag 13-02-2015

Op vrijdagmiddag 13 februari organiseren de kinderen onze jaarlijkse carnavalsviering in de hal van de school. De school start dan om 13.30 uur en eindigt om 15.30 uur. Samen met de peuters, Prinses Merêl en haar ceremoniemeester Chantal, Prins Rudy I en zijn Prinses Esther, de Raad van Elf van de Kleindererre en kapel Toutes Directions maken we er weer een mooi feest van. De kinderen zorgen deze middag weer zelf voor de muziek, de aankondigingen, de optredens en het drinken.

Ouders zijn, in gepaste kledij, van harte welkom om dit feest met ons mee te vieren.

Tot vrijdag!

Alaaf, alaaf, alaaf!

Voedselbank

Hier onze opbrengst voor de voedselbank:

Voedselbank

Inzameling voedselbank

We hebben meegedaan aan de inzameling voor de voedselbank en zijn reuze trots op onze opbrengst!

We wensen iedereen een vrolijk kerstfeest en een heel gelukkig nieuwjaar!

 

 

Fijn Sinterklaasweekend

Wij wensen u allen een heel fijn Sinterklaasweekend toe. Zie voor foto's van het bezoek van Sinterklaas aan onze school het kopje "activiteiten" en "algemeen".

Nachtelijk bezoek aan onze school

Vannacht zijn de Pieten op bezoek geweest en hebben bij alle kinderen iets lekkers in de schoen achtergelaten.  Bij binnenkomst op school hebben we dan ook hard gezongen om ze te bedanken. Dank je wel Sinterklaas en zwarte Piet!

Schoenzetten1  Schoenzetten2  Schoenzetten3  Schoenzetten4 

Opening kinderboekenweek

Op dinsdagmiddag 31 september vieren we de opening van de kinderboekenweek die op 1 oktober van start gaat. Deze opening staat gepland om 14.15 uur in de hal van onze school. Ouders en grootouders zijn welkom om te komen kijken. Het thema dit jaar is "FEEST", dus we gaan er samen een gezellig feest van maken! In de hal is al een mooie tafel gemaakt om de kinderboekenweek te starten, kom gerust een kijkje nemen.

kinderboekenweek

Schoolgids op website

De website is nu zo bijgewerkt dat de schoolgids te vinden is bij het kopje Nieuws - downloads - schoolgidsen en bij het kopje informatie - Schoolgids 2014-2015.

Elektronische leeromgeving

In de map "Nieuws" vindt u een kopje "ELO". Dit staat voor Elektronische leeromgeving. U vindt hier de uitlegkaarten van onze nieuwe methode Spelling in Beeld. Door middel van deze kaarten leren de kinderen een nieuwe spellingsregel. Door deze regel in te oefenen in de oefeningen in de werkboeken, leren ze om deze regels ook toe te passen. Thuis kunnen ze door middel van de linken deze regels leren en herhalen om zo de regels te laten beklijven.

Links

In de map 'Nieuws' - 'Links' staan nieuwe sites waar ouders en kinderen nuttige informatie vinden, maar ook kunnen oefenen wat ze nog moeilijk vinden. Weet je nog een goede site, maar staat die niet bij de links? Geef hem door aan juf Nicole en dan wordt ook die link toegevoegd aan onze website.

Kalender

De kalender met de laatste nieuwe data is "kalender20130916", te vinden bij downloads, schoolgidsen.

Wanneer er nieuwe data bekend zijn, zullen we deze in de Nieuwsbrief vermelden en in de kalender aanpassen. Deze nieuwe kalender kunt u steeds terugvinden op onze website. Op deze pagina treft u steeds de laatste versie aan.

Uitslag enquete "Toekomst onderwijsvoorzieningen S.K.O.- Mergelland

U kunt de samenvatting van de uitslag van de enquete en de totaalrapportage van de enquete vinden bij de downloads in de map Nieuwsbrieven.

Oproep ouders

Medezeggenschapsraad

Er komt een vacature in de oudergeleding van de medezeggenschapsraad. We zijn op zoek naar ouders die het leuk vinden om betrokken te worden bij de school. Heeft u interesse en wilt u eens proefdraaien, dat is geen enkel probleem. U kunt dan contact opnemen met Jos Vaes of Judith Bouwens, zij zitten op dit moment namens de ouders in de MR.


Oudervereniging

Wilt u meer betekenen voor uw kind(eren) op het gebied van het organiseren van activiteiten, dan kunt u zich aanmelden om lid te worden van de oudervereniging. Zij zijn altijd op zoek naar enthousiaste hulpouders. Voor meer informatie kunt u terecht bij de voorzitter, Dennis Dresen, of één van de leden van de oudervereniging (zie schoolgids).

Site voor oud-leerlingen door oud-leerling

 
We ontvingen onderstaande e-mail van een oud-leerling en dit willen we jullie niet onthouden:

hallo,
 
ik heb een site gemaakt voor de foto’s van het kamp en musical van groep 8 2009-2010 (2 jaar geleden).
misschien is het nog eens leuk om oude scholieren te zien.
misschien willen jullie de site op de site van de school zetten voor mensen die het misschien ook leuk vinden om het te zien.
 
groetjes,
Guy Lardinois

Inventarisatie placemats ouderavond krimp

 U vindt de inventarisatie van de placemats die zijn gemaakt tijdens de ouderavond van de krimp onder het kopje Nieuws - Downloads - Nieuwsbrieven

Ouderavond m.b.t. het onderzoek naar Behoud van kwaliteit in combinatie met de krimp

Afgelopen woensdag was de ouderavond over het project "Behoud van kwaliteit in combinatie met de krimp".

Tijdens deze avond werd een powerpoint presentatie getoond. Deze kunt u bekijken bij Nieuws - Downloads onder het kopje Nieuwsbrieven.

Mededelingen

 Op deze pagina zult u mededelingen of oproepen aantreffen die wellicht niet in de ouderinfo vermeld staan.