Nieuwsbrief 4 2015-2016

Nieuwsbrief 4

 
 

Bs. Sint Gertrudis – Schoolstraat 28 – 6265 AS – Sint Geertruid – 043-4081761 www.sintgertrudis.nl

19 oktober 2015

Herhaalde oproep MR. Stelt u zich kandidaat voor de MR?

De medezeggenschapsraad is een belangrijk orgaan. De MR denkt mee, geeft advies en kan een beslissende stem uitbrengen. Vanuit die vergaderingen hebben we mede door het advies en instemmingsrecht invloed op het schoolgebeuren. Voelt u zich betrokken bij de school van uw kind(eren) en wilt u een bijdrage leveren en meedenken over de kwaliteit en de organisatie van basisschool Sint Gertrudis? Geeft u zich dan deze week nog op bij juf Brigitte, voorzitter van de MR. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Zoals u eerder in de nieuwsbrief heeft kunnen lezen kon u zich tot uiterlijk vrijdag 16 oktober aanmelden als nieuw MR lid voor onze school.

Tot op heden hebben wij helaas nog geen enkele aanmelding gehad wat betreft een nieuw MR lid voor de oudergeleding. We hopen voor de herfstvakantie alsnog een aanmelding te ontvangen.

Kinderboekenweek

Op 7 oktober startte de Kinderboekenweek met een opening in de hal met spetterende optredens van onze kinderen. Het was soms echt spetterend zoals de cola-fontein, een proefje van groep 3-4.

Alle leerlingen dansten ten slotte het dansje bij de muziek van Kinderen voor Kinderen: “Raar maar waar”. Femke en Kiki presenteerden heel goed en vertelden ook dat in de bieb een krat stond waar oude boeken voor het Asielzoekers Centrum in gelegd konden worden.

De kinderenboekenweek duurde tot en met 18 oktober, maar je kan het hele jaar lezen in de boeken van onze bieb.

De eerstvolgende data zijn: 21 oktober en 11 en 25 november.

    

Femke en Kiki presenteren    Proefje met citroenen    Proefje cola-fontein

    

Raar maar waar                  Letters met weet je dat…    Gezongen Rap

  

Ontruimingsoefening

De ontruimingsoefening op 8 oktober is goed verlopen. Er werd uitgelegd wat de bedoeling was zodat de kinderen prima met de oefening mee konden doen. Ook de peuters deden mee.

Volgende keer is de  ontruimingsoefening onverwachts zodat we ook in geval van calamiteiten goed en geordend op een veilige plek kunnen gaan staan.

Zet een streep door discriminatie

Op 2 september heeft minister Plasterk het startschot voor de nieuwe landelijke anti-discriminatiecampagne gegeven. De campagne draagt de naam: "Een streep door discriminatie". Deze campagne heeft tot doel de bewustwording over discriminatie en de meldingsbereidheid te vergroten. Naast deze brede campagne komen er deelcampagnes over verschillende vormen van discriminatie. De campagne neemt artikel 1 van de Grondwet als uitgangspunt en richt zich op alle discriminatiegronden. De nadruk ligt op het besef dat discriminatie niet acceptabel is en dat er actie ondernomen dient te worden als het voorkomt. Dit kan door discriminatie te melden als slachtoffer of als getuige. Maar óók door te erkennen waar we zelf (onbewust of onbedoeld) discrimineren en daar verandering in brengen. Op school zullen we ook aandacht aan dit onderwerp besteden en in de tweede week na de herfstvakantie een of meer lessen erover geven.

Van de kaartspel

We zijn maandag met de eerste kaart begonnen van het “Van de kaartspel”. De opdracht was voor alle klassen om een les buiten te geven. De kleuters bedachten een muziekles en rekenles (telles) om buiten te doen. Bo en Ariane leerden de anderen een liedje. Daarna telden ze bomen, blaadjes en eikeltjes. Groep 3-4 ging bepaalde dingen meten zoals het klimrek en een klein afdak.

Groep 5-6 deed een woordenschat les met tweetallen, ze speelden “verboden woord” of  mochten de woorden van de nieuwe les uitbeelden. Groep 7-8 liep op het einde van de ochtend naar de speelplaats om samen een tekst te bedenken en te schrijven voor het lied van de Kinderboekenweek.

           

Spannend:                      Elkaar een lied aanleren     Meten op het schoolplein      

welke kaart is het vandaag?

 

  Woordenschatles         Teksten bedenken voor een lied.

Schrijfster op bezoek.

      

Dinsdag 13 oktober zijn schrijfster Sylvia Van den  Heede en Hanneke Koene van “de Boekenwurm” op  bezoek geweest. De kleuters van Noorbeek kwamen ook meeluisteren. Sylvia vertelde boeiend over de Uil die ging verhuizen en over Vos en Haas die hem hielpen om alle dozen uit te pakken. In een volgend verhaal werden er rijmwoorden gezocht. Daarna hield Hanneke Koene een raadselspel over Vos, Haas en Uil. Een speciale vraag was: “Welke foto van poep hoort bij welke dier?”. Alle kinderen deden enthousiast mee en de kleuters van Noorbeek vonden het jammer toen het tijd was om weer weg te gaan.                                                                            

 

Studiedag leerkrachten

Afgelopen woensdag hadden de kinderen een vrije dag en de leerkrachten hadden een studiedag over de visie. Tijdens deze dag hebben we onze visie ervaren, zijn we verder gaan nadenken en zijn we tot concrete dingen gekomen om onze visie zichtbaar te maken in de school. Op facebook hebben we foto’s geplaatst waarop te zien is wat we allemaal gedaan hebben. We zijn erg blij met wat we bereikt hebben, het was een zeer productieve dag. Het resultaat zal op de website geplaatst worden. We houden u op de hoogte.

Klassenouders gevraagd

In de groepen 1/2, 5/6 en 7/8 zijn we nog steeds op zoek naar ouders die ons willen helpen bij de communicatie van leerkrachten naar ouders. Deze klassenouders, zoals we ze noemen, zouden de leerkrachten veel werk uit handen nemen als het gaat om vragen voor vervoer, vragen voor hulp tijdens een activiteit of die ouders informeren over een bepaald onderwerp.

Mededeling overblijfregeling

Zoals reeds meerdere malen vermeld, wordt u verzocht bij het incidenteel overblijven van uw kind dit minimaal de dag van te voren voor 12.00 uur in de desbetreffende klapper in te schrijven. Is dit voor u onmogelijk neem dan de avond van tevoren even contact op met Mariet Habets (043-4082949). Dit om onderbezetting van het aantal hulpmoeders tegen te gaan (wij hanteren de norm: 1 hulpmoeder voor 10 kinderen). Als er diezelfde ochtend nog vele extra inschrijvingen zijn, is er geen gelegenheid meer om een extra hulpmoeder in te schakelen, dat zou er toe kunnen leiden dat uw kind naar huis zou moeten gaan (dit willen wij graag voorkomen vandaar dat we u dit nogmaals uitleggen).

Wij hopen dan ook op uw medewerking.

Groet Mariet Habets (coördinator overblijven).

Hulpouders gezocht tijdens het bezoek van Sinterklaas aan onze school

Beste ouders, het is weer zover, woensdagochtend 2 december komt de Sint en z’n Pieten onze school weer bezoeken. Wij als oudervereniging zijn nog op zoek naar enthousiaste ouders die ons willen helpen deze ochtend weer heel speciaal te maken! Wil je hier je steentje aan bijdrage, leuk en heel graag!

Graag opgeven voor 10 november bij Gabrielle Duizings via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..). Alvast bedankt…..

Droomwerelden in AINSI

Festival jong! tovert samen met De Kunstkaravaan AINSI om in een grote sprookjes- en droomachtige wereld. In de herfstvakantie (zaterdag 24 okt t/m zondag 1 nov) prikkelen wij je verbeelding met superleuke voorstellingen, gezellige workshops en leerzame interactieve activiteiten. Je gaat je geen moment vervelen!

Bouw je eigen fantasiewereld en verdwaal daarin! Droom je er ook altijd van om een elfje, een prins(es) of een reus te zijn? Of wat vind je ervan om samen met De Dansers op live muziek te draaien met je handen in de lucht, totdat je het gevoel hebt dat je zweeft, net zoals Peter Pan en zijn vrienden?

Tijdens de herfstvakantie kan het allemaal. Vergeet ook niet je vriendjes, vriendinnetjes, ouders en grootouders mee te brengen naar dit grote avontuur. Er is genoeg te beleven voor iedereen met uitbundige dromen en veel fantasie!

Neem een kijkje op www.festivaljong.nl voor het volledige programma en kaartverkoop.

Agenda:

21-10-2015     Bieb

26-10-2015     Start herfstvakantie, tot en met 30-10-2015

04-11-2015     Luizencontrole

09-11-2015     Info avond voor ouders groep 8 over het Voortgezet Onderwijs, in Mheer

11-11-2015     Biebdag

23-11-2015     Informatieavond Eerste Heilige communie 19.30 uur op school.

24-11-2015     Uitgifte eerste rapport

25-11-2015     Biebdag

01-12-2015     Oudergesprekkenronde 1

02-12-2015     Sinterklaas op school

03-12-2015     Oudergesprekkenronde 1

Stichting kom Leren - Oranjeplein 201, 6224 KV Maastricht – 043 – 410 03 00 – www.kom-leren.nl