Nieuwsbrief 5 2015-2016

Nieuwsbrief 5

 
 

Bs. Sint Gertrudis – Schoolstraat 28 – 6265 AS – Sint Geertruid – 043-4081761 www.sintgertrudis.nl

09 november 2015

Van de kaartspel

Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft gelezen zijn we in de week van 12 oktober druk bezig geweest met het “Van de kaart” spel. Het was spannend voor zowel kinderen als leerkrachten.

De eerste dag was de buitenles. De tweede dag was: op een moment 5 minuten dansen. De kinderen gingen los op de klanken van ”Raar maar waar”, “Feest” en “Bewegen is gezond” van Kinderen voor Kinderen en nog andere dansjes die ze kenden.

   

Dansen op “Raar maar waar. “

Een andere opdracht was: maak een geheimschrift dat de juf of meester pas op het einde van de dag mag zien en ontcijferen. 

De kleuters zeiden verbouwereerd dat ze geen schrift hadden. Eén leerling zei dat ze tekenpapieren aan elkaar zou plakken en dat iedereen erop kon tekenen. De juf moest naar het speellokaal en ze mocht niet kijken. Het moest geheim blijven.

 

Groep 3-4 geheimschrift….

Groep 5-6 hadden een kwartier de tijd om een briefje in geheimschrift te bedenken. Ze bedachten zelf geheime tekens of haalden het geheimschrift van Geronimo Stilton erbij. Daarna schreven ze een briefje voor de juf. Ze kreeg de briefjes mee als huiswerk en kon ze thuis ontcijferen.

Een andere opdracht was dat een kind de les mocht geven.

Fenna geeft een knutsel les.

Schooljudo
De afgelopen periode hebben wij meegedaan met Schooljudo. Zes weken lang is er door de kinderen hard gewerkt aan de waarden respect, samenwerken, vertrouwen, beheersing, weerbaarheid, discipline en heel veel plezier! Wij hebben veel leuke reacties gekregen vanuit de kinderen. Misschien is jouw zoon of dochter wel zo enthousiast dat hij/zij door wil gaan met judo? Dat kan! Er zitten in ieder geval twee samenwerkende judoclubs in Eijsden-Margraten. In Margraten en Sint Geertruid.  Meer informatie kun je vinden via de onderstaande link, hier vind je ook direct de mogelijkheid om jouw zoon/dochter aan te melden. Veel plezier! http://www.schooljudo.nl/na-schooljudo-lessen/36/judoclub-to-zai.html

Dennis Dresen

Vorige week bereikte ons het trieste nieuws dat Dennis Dresen, de papa van Maxime en Cédric, was overleden. Dennis is jarenlang voorzitter geweest van onze oudervereniging. Hij zette zich vol enthousiasme en overgave in voor onze school. Hij had oplossingen voor problemen en kwam vaak met nieuwe ideeën. We zullen hem missen.

We wensen Maxime, Cédric en allen die hem zullen missen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Rapportklappers

Op 24 november krijgen de kinderen hun eerste rapport. Kunnen jullie zorgen dat de rapportklappers weer mee naar school worden gebracht? Alvast bedankt!

Nieuwe stagiair

Mijn naam is Joey Lemmens, ik ben 17 jaar oud en woon in Banholt. Ik volg de opleiding Onderwijsassistent op het Leeuwenborgh College te Maastricht. Tijdens deze opleiding moet je ook stage lopen, wat natuurlijk heel spannend is voor de eerste keer. Mijn hobby is fitnessen, dit doe ik in Gulpen bij sportschool Anytime Fitness. Ik ga stage lopen in groep 5-6 bij juf Brigitte, op maandag en dinsdag voor de rest van het schooljaar. Ik heb er hartstikke veel zin in!

Agenda:

09-11-2015     VO- informatie avond in Mheer

11-11-2015     Biebdag

24-11-2015     Rapport

25-11-2015     Biebdag

01-12-2015     Oudergesprekken ronde 1

03-12-2015     Oudergesprekken ronde 1

Stichting kom Leren - Oranjeplein 201, 6224 KV Maastricht – 043 – 410 03 00 – www.kom-leren.nl