Nieuwsbrief 6 2015-2016

     
Nieuwsbrief 6  
 

Bs. Sint Gertrudis – Schoolstraat 28 – 6265 AS – Sint Geertruid – 043-4081761 www.sintgertrudis.nl

23 november 2015

Natuurwandeling

De kleuters hebben op 10 november een natuurwandeling gemaakt met Peter Alblas van het CNME.

Ze liepen door het steegje naar het veld en kwamen terug door de woonwijken. Peter kon veel vertellen over dieren en planten die we tegen kwamen. De zwarte vogels die we vanaf de speelplaats vaak zien, zijn geen kraaien, maar roeken. Ze slapen in bomen, net als merels. De merelnestjes in de meidoornhaag zijn alleen in de lente in gebruik. Zo waren er nog veel meer dingen die we nog niet wisten. Elk plantje, blad of bloem werd bekeken. Over de worm op de weg werd aan Peter gevraagd of die daar sliep. “Zet hem maar in het gras,” zei hij en een kind raapte de worm op en zette hem voorzichtig tussen de planten.

Leerlingentelling

Op 1 oktober hadden wij 72 leerlingen op onze school. Deze telling is nu officieel bevestigd door Dienst Uitvoering Onderwijs. Dat betekent dat wij voor het eerste jaar nu onder de opheffingsnorm zitten. Na drie jaar op rij onder de opheffingsnorm te blijven, zal de bekostiging voor de school stopgezet worden door de overheid. Door middel van meer aandacht voor onze pr kunnen mensen die op zoek zijn naar een (nieuwe) school, een beter beeld krijgen van onze goede en fijne school. Zo laten wij via onze facebookpagina steeds zien waar we op school mee bezig zijn, houden we koffie-uurtjes om meer over onze werkwijze te vertellen en hebben we nauwe banden met de Parenthood. Op die manier profileren we onze school in de omgeving.

Kerstmarkt

Op vrijdag 18 december zal er van 17.00 tot 20.00 uur een heuse kerstmarkt plaatsvinden op het schoolplein. Tijdens de markt zullen eigengemaakte knutselwerkjes door de kinderen verkocht worden. Verder is er wat lekkers te eten en te drinken, zijn er spelletjes voor de kinderen, kunnen ze op de foto met de kerstman, is er gezellige kerstmuziek enz. Voor de organisatie van de markt zijn we op zoek naar ouders die ons kunnen helpen met het klaarzetten van de markt (18 december ’s middags), ouders die ons tijdens de markt willen helpen en ouders die zouden willen helpen met opruimen (vanaf 20.00uur).  

Daarnaast willen wij vragen wie ons kan helpen aan de volgende spullen:

-       Tenten

-       Statafels

-       Verlichting ( buiten)

-       Electriciteit à verlengsnoeren.

Wie wil ons helpen er samen een gezellige avond van te maken? Opgeven graag voor 1 december bij Roxanne Bartels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), of bij Judith Roijen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Knutselmiddag

Woensdag 16 december kan er op school van 13.30 - 15.30 uur geknutseld worden t.b.v. de verkoop tijdens de kerstmarkt. Geef je op via de intekenlijst die op het prikbord bij de hoofdingang hangt.

Thuis mag er ook geknutseld worden voor de verkoop tijdens de kerstmarkt, deze werkjes moeten dan deze woensdag 16 december ook op school worden ingeleverd. De opbrengst van alle verkochte werkjes komt geheel ten goede aan Serious Request.

3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog

Agenda:

24-11-2015     Uitgifte eerste rapport

25-11-2015     Biebdag

01-12-2015     Oudergesprekkenronde 1

02-12-2015     Sinterklaas op school

03-12-2015     Oudergesprekkenronde 1

16-12-2015     Biebdag

18-12-2015    Kerstmarkt op het schoolplein

Stichting kom Leren - Oranjeplein 201, 6224 KV Maastricht – 043 – 410 03 00 – www.kom-leren.nl