Nieuwsbrief 4 2016-2017

                                      
Nieuwsbrief 4   19 oktober 2016
 


Nieuws van de school:

Intern begeleider

Onze intern begeleider Nicolle Ploemen heeft gekozen om onbetaald verlof op te nemen voor één dag tot het einde van het schooljaar. In de praktijk betekent dit dat zij voor onze school haar ib-taken zal gaan overdragen aan Brigitte Leenders. Brigitte zal de ib taken uitvoeren op woensdag.

Hierdoor krijgt Roel Grubben uitbreiding van zijn uren.

Na de herfstvakantie zal de groepsindeling er als volgt uitzien:

Groep 1/2 Groep 1/2/3 Groep 3/4 Groep 4/5/6 Groep 5/6 Groep 7/8
maandagochtend Juf Bea Juf Sabine Juf Brigitte Meester Roel
maandagmiddag Juf Bea Juf Sabine Juf Corrie
dinsdagochtend Juf Bea Juf Nicole Juf Brigitte Meester Roel
dinsdagmiddag Juf Bea Nicole/Brigitte Roel / Nicole
woensdag Juf Bea Juf Nicole Meester Roel
donderdag Juf Bea Juf Sabine Juf Brigitte Meester Roel
vrijdag Juf Bea Juf Sabine Juf Brigitte Meester Roel


Hoeskamer

De Hoeskamer zal in onze school een plekje gaan krijgen. Zij zullen het lokaal naast groep 5/6 gaan betrekken na een flinke verbouwing. Gedurende deze verbouwing staat de veiligheid van de kinderen voorop. Tijdens de herfstvakantie zullen de grootste sloopwerkzaamheden uitgevoerd gaan worden zodat de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft.

Naast de verbouwing in het lokaal zal er ook gewerkt worden aan de realisatie van een nieuw rolstoeltoegankelijk toilet aan de kant van de meisjeswc. Er zullen zodoende met de leerlingen nieuwe afspraken gemaakt worden wat betreft wc gebruik.

We gaan ervan uit dat de verbouwing goed zal verlopen en we na deze verbouwing de Hoeskamer op minimaal één dagdeel per week mogen gaan begroeten in ons gebouw. We kijken uit naar een prettige samenwerking waarin we jong en oud kunnen verbinden.

Nieuws van de leerlingen: @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Leerlingenraad

Aan het begin van dit schooljaar  gingen we voor het eerst samen bespreken wat onze doelen waren. Toen hebben we bedacht wat we graag wilden bereiken dit schooljaar. Door het warme weer vorig jaar was het bussen poetsen niet door gegaan en is het verplaatst naar 5 oktober 2016. Het was een gezellige middag. Ook zijn we druk bezig met een van onze andere doelen: de fietsenstalling. We wilden graag een grotere en nieuwe fietsenstalling. Een paar papa’s zijn komen kijken en we hopen dat hij binnenkort zal worden gebouwd. Helaas moeten wij afscheid nemen van de leerlingenraad. Afgelopen maandag zijn de laatste posters ingeleverd, 31 oktober wordt gestemd voor een nieuwe leerlingenraad. We hebben het leuk en leerzaam gehad  in onze tijd bij de leerlingenraad. Geschreven door Giel en Iris.

Ook namens alle leerlingen, juffen en meester hartstikke bedankt! Jullie hebben het afgelopen jaar super gedaan.    

Ander nieuws:

Tip: interessante website van Centrum voor Jeugd en gezins: http://www.cjg043.nl

“CJG043 is het digitale informatie -en adviespunt op het gebied van opgroeien en opvoeden voor de Maastricht-Heuvelland gemeenten. Wij zijn er voor (aanstaande) ouders, omdat opgroeien en opvoeden niet altijd vanzelfsprekend is.”, aldus hun website.

Agenda:

31-10-2016     Deze week luizencontrole

09-11-2016     Biebdag

Volgende nieuwsbrief verschijnt op woensdag 09-11-2016