Nieuwsbrief 3 2016-2017

                                      
Nieuwsbrief 3   10 oktober 2016
 


Nieuws van de school:

1 oktober

Op de officiële teldatum 1 oktober telde onze school 75 leerlingen. Dat wil zeggen dat we precies op de gemeentelijke opheffingsnorm zitten. Voor de toekomst wil dit zeggen dat we opnieuw 3 jaar verder bestaansrecht hebben. Daar komt bij dat in die 3 jaren veel kinderen 4 jaar worden en in schooljaar 2018-2019 de opheffingsnorm van 75 ook gehaald zal worden als al die kinderen naar onze school komen. Voor de verdere toekomst wil dat zeggen dat we ervan uit kunnen gaan dat de school tot 2021-2022 open kan blijven. We hebben daarnaast nog recht op 3 jaar fusie compensatiegelden waardoor we op minder momenten 3-combi’s kunnen maken dan zou moeten als we deze gelden niet meer krijgen. De stichting kom Leren en onze school zijn verheugd u dit nieuws mede te kunnen delen en samen gaan we ervoor zorgen dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd kan blijven zolang de school open blijft.

Kinderboekenweek

Op woensdag 5 oktober was de opening van de Kinderboekenweek. Het thema was dit jaar Opa’s en oma’s, altijd jong. Maxime en Bjorn van groep 8 hadden de organisatie geregeld. Groep 1-2 speelden het prentenboek na  “Met opa in het donker”. Zeven kinderen logeerden bij opa en speelden de wolf en de 7 geitjes na. Groep 3 vertelde dat ze opa en oma lief vonden en een cadeau, een taart of een kleurkaart hadden gemaakt. Daarna zongen ze een liedje voor oma.

Groep 4-5-6 danste als oma’s en opa’s eerst een rustig stukje maar daarna jeugdig en levendig.

Groep 7-8 zong en danste het liedje van K3 “Oma’s aan de top”.

Tot slot deed iedereen enthousiast mee met  “Voor altijd jong” van Kinderen voor Kinderen.     

  

Maxime en Bjorn       Groep 3                    Groep 1-2

  

Groep 4-5-6              Groep 7-8                 Dans “Voor altijd jong”

Van de kaart

De kleuters wilden weer eens het “Van de kaartspel” doen maar de kaarten waren allemaal al eens gedaan. Dus besloot Kim zelf een kaart te maken. Ze nam een lege kaart en een envelop uit de doos mee naar huis. De volgende dag bracht ze de geschreven kaart mee en Espen las hem voor. “Maak een cadeau voor de juf en verstop het. De juf moet het dan gaan zoeken”. De kinderen stuurden de juf weg,  overlegden samen en maakten een tekeningenboek en een soort schatkaart. Even later liep de juf met de kaart de aangegeven weg en vond het cadeau achterin het speellokaal. Wat knap van de kinderen en wat lief om iets voor de juf te bedenken!

Wie ook nog ideeën heeft voor het “Van de kaartspel”, kan bij de kleuters een kaart  komen halen.

Nieuws van de oudervereniging:

Hulpouders gezocht tijdens het bezoek van Sinterklaas aan onze school!

Beste ouders, het is weer bijna zover! Op  woensdagochtend 30 november komen de Sint en z’n Pieten onze school  bezoeken. Wij, als oudervereniging, zijn op zoek naar enthousiaste ouders die ons willen helpen deze ochtend weer heel speciaal te maken! Wil je hier je steentje aan bijdragen, laat het ons dan weten. We zouden dit heel  leuk vinden en erg op prijs stellen!!

Graag opgeven vóór 7 november bij Gabrielle Duizings via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..). Alvast bedankt…..

Ander nieuws:

Bijlage van de Stichting Jeugdcarnaval “De Kerstaenjelrapers”

Agenda:

05-10-2016     Start Kinderboekenweek

19-10-2016     Biebdag

24-10-2016     Herfstvakantie


Volgende nieuwsbrief verschijnt op woensdag 19-10-2016